Blog

Ik groeide zelf van ploetermoeder naar vrouw meer in balans. In deze blogartikels geef ik graag tips om in contact te komen met het verloren vrouwelijke in jou, zodat je van daaruit je plek in de wereld kunt vormgeven.

Mijn Innerlijk Kompas

Wat een heerlijke namiddag bij Raf Stevens, waar ik honderduit woorden mocht geven aan mijn innerlijk kompas…

Lees meer

Onze oude rode beuk gaat sterven…

Op 11 november, mediteerde ik mee met het “aardeberaad” opgezet door Ton Van Der Kroon en Anne Wislez. Met een groep reisden ze naar Schotland, om op hun manier de klimaattop te steunen. Wereldwijd mediteerden duizenden mensen een uur mee voor een goede afloop van de top.

Lees meer

Uitnodiging 7maart: “De kracht van het feminiene”

Enkele weken geleden zat ik in de gezellig filmstudio van WIFTM (Women In Film, Television and Media België) voor een interview over mijn boek en de kracht van mannelijke en vrouwelijke energie, over het leven, de liefde, over balans en de wereld in disbalans… we geraakten niet uitgepraat! Wilde ik geen workshop geven op een groots online evement naar aanleiding van Internationale Vrouwendag? Daar moest ik niet lang over nadenken. Bij deze wil ik jullie van harte uitnodigen op “De kracht van het feminiene” op zondag 7 maart van 16u tot 17u.

Lees meer

Bloeien? Of in de knop blijven? Teken een hart voor jongeren.

“En de tijd brak aan dat het risico om in de knop te blijven groter was, dan het risico om tot bloei te komen” zei de schrijfster Anaïs Nin.” Het is een metafoor die mij aanspreekt omdat ze exact beschrijft wat ik momenteel voel, al even…en zeker met de lente in aantocht. Met de natuur rondom ons die zin heeft om open te breken. De lente voelt meer dan ooit aan als de enige weg terug naar het leven. Ik herken mezelf als ik naar haar kijk. Die natuur, die sterker is dan onszelf, die wil uitbreken.

Lees meer

Crisis heeft twee karakters in het Chinees: gevaar én kans

De voorbije weken had ik de eer om webinars te geven aan een honderdtal politiek geëngageerde vrouwen. Ik vertelde over ons samenlevingsmodel en hoe wij uit balans zijn geraakt. Sinds de industrialisatie, en dat is de pittfall van de verlichting, zijn wij massaal ingestapt in een model waar ongebreidelde economische groei en welvaart ons kompas is. Consumentisme en geld werden het hoogste goed. En aangezien dat de kant van succes was, wilden wij massaal meedoen. En wat blijkt nu? We geraken uitgeput, ge-de-passioneerd, verdoofd. Ons levensvuur krijgt geen zuurstof meer in dit samenlevingsmodel. We missen verbinding, zingeving, iets groter dan onszelf, iets om ons aan vast te houden in moeilijke tijden. Want ons consumentisme en materialisme als beloning voor ons harde werken lijkt in deze tijden een lege doos. Lees mijn nieuwe blog over deze inspirerende ontmoetingen met vele vrouwen.

Lees meer

Kloppend hart

op een afstand, en dat is nog een voordeel om even echt “weg” te zijn en te deconnecteren heb je plots een ander perspectief. Het is vergelijkbaar met een vogelperspectief. Plots ziet alles er anders uit.

Lees meer

Survival deel 2: kijk naar de positieve intentie

Zoals elke vorm van bewustwording, hebben we afstand nodig om niet alleen het verdriet, maar ook om de positieve intentie van dit virus te zien. Dat is niet evident in de combinatiearbeid waarin we zitten. Kijk als toeschouwer en blijf in het oog van de storm. Persoonlijk kijk ik naar het Corona virus als ‘een beweging’ van een levend systeem, van onze aarde.

Lees meer

Survival tips voor meer balans

Een plan dat ik reeds lang had en nu uitvoer is mijn gezin korte workshops geven rond persoonlijke ontwikkeling. Het blijkt een effectief middel om meer in connectie met mekaar te blijven en conflicten te voorkomen.

Lees meer

“Liefde in balans” lezing

Met veel plezier ben ik te gast voor een lezing in The House To Be, het huis van trainingcoachingsquare.be. Nostalgisch moment voor mij na een lange innerlijke reis om hier te mogen spreken.

Lees meer

Meer innerlijke balans voor 2020?

Eva Pareyn, docente ’selfmanagement’ aan de Erasmus Hogeschool en ikzelf zijn heel blij met onze nieuwe roadtrip in 2020. We geven een reeks van 3 workshops in Hasselt en Gent tussen januari en maart.

Lees meer

1 – 11 november: “Some traditions may never die”

Papa vertelt de nieuwe generatie dat hier oudstrijders begraven zijn en dat we de gruwel van de oorlog nooit mogen vergeten. Weten wij eigenlijk dat WO I en II een catharsis was van extreem gedachtengoed? Het doet me angstaanjagend denken aan nu.

Lees meer

Verloren in “veelheid”

…je kunt je niet inbeelden mama wat je allemaal ziet op feestjes zegt mijn puberdochter, die zichtbaar moeite heeft om om te gaan met verveling na de examens, de feest-afscheidsweek en nu het zwarte gat en twee dagen haar vrienden niet zien… Heb je last van het zwarte gat vraag ik? Huh? Het zwarte gat komt na een intense periode van bezig zijn dan weet je niet wat te doen met je vrije tijd…

Lees meer

Come and join us…

De finale van onze workshops komt eraan op 23 mei. “Balans in de wereld” Ben er meer en meer van overtuigd dat werken aan je eigen persoonlijke ontwikkeling dé druppel is die veel in je omgeving kan bewegen. Stilaan bewegen wij van de homo sapiens naar de homo luminus, met vallen en opstaan. En toch zie je het bewegen.

Lees meer

“Liefde in balans” in de zondagsmis

Uw aanwezigheid hier is heel hoopgevend voor de ouderen zei ik tegen mijn dochter die met mij meeging naar de zondagsmis. Ik zou kunnen zeggen dat ze met mij mee was om mij plezier te doen…. Het zou ook kunnen…dat ze meekwam omdat ik beloofde nadien naar de beste pizzeria van Tervuren te gaan.

Lees meer

Van ploetermodel tot meer balans

Wat is het ploetermodel en hoe geraken we eruit…? Ploeteren is gevangen zijn in allerlei “moetens” van verwachtingen van zelf, relatie en gezin, de omgeving en het werk. We ondergaan ons leven, alsof iemand anders het zo bepaald heeft en wij het slachtoffer zijn van een strijd om ons hoofd boven water te houden.

Lees meer

Wat willen vrouwen?

Op vrouwendag vorige week kwam ik die vraag overal tegen en het deed me denken….Is er nog iets collectief wat vrouwen wensen?

Lees meer

De wintermaand januari

Januari is zo’n maand waar ik veel mensen hoor spreken over wintermoeheid, winterdipje, soms zelfs winterdepressie, na de drukke pre-kerst maanden en de verwachtingsvolheid die hierbij hoort…

Lees meer

Coming…5 inspiratieavonden “liefde in balans”!

In januari gaan we van start met 5 inspiratieavonden rond het gelijknamige boek “de liefde in balans”. Laat u verleiden door onze kennis en ervaring met dit thema en ga met praktische tools én meer in balans naar huis!

Lees meer

Welkom op de nieuwe site!

Binnenkort komen hier de blogberichten. Schrijf gerust al in voor de nieuwsbrief!

Lees meer

Blijf op de hoogte

Tips voor meer balans in je mailbox? Abonneer je hier:

*verplicht veld


Info

Een evenwicht tussen het mannelijke en vrouwelijke in jou is de sleutel tot meer balans en vrijheid. Met deze test voor vrouwen (5 min.) ontdek je hoever jij staat in dit evenwicht. In mijn boek staat de uitgebreide versie, voor mannen en vrouwen.

Doe de test

Blog

Ik groeide zelf van ploetermoeder naar vrouw meer in balans. In deze blogartikels geef ik graag tips om in contact te komen met het verloren vrouwelijke in jou, zodat je van daaruit je plek in de wereld kunt vormgeven.