Wat willen vrouwen?

Op vrouwendag vorige week kwam ik die vraag overal tegen en het deed me denken….Is er nog iets collectief wat vrouwen wensen?
Willen we nog meer en massaler doorstoten naar de top? Tot er echt 50/50 verdeling is? Misschien wel.
Willen we de loonkloof 100% dichten? Misschien wel.
Volgens mij zullen deze en andere gelijkheidswensen uitkomen als we aandacht hebben voor het volgende….
Op de tijdslijn zijn wij nog helemaal niet zolang geëmancipeerd, het tweeverdienersmodel is nog piepjong. Onze relatie is op twee generaties tijd van noodzaak tot romantische liefdesrelatie geëvolueerd.
Deze evolutie is sneller dan onze geesten kunnen rijpen.
Als ik in mijn praktijk kijk naar wat vrouwen nodig hebben is het wijsheid…om te kunnen omgaan met alle zichtbare en onzichtbare verwachtingen van werk, gezin, relatie… Waar vroeger een gemeenschap dragend was voor het individu, hebben we het nu allemaal zelf te klaren. Ik merk veel stil en eenzaam lijden op bij vrouwen (en ook bij mannen).
De combinatie van al die rollen is zwaar…!
Het ploetermodel loert om de hoek. Wat is het ploetermodel? Op automatische piloot alle “moetens” vervullen.
Ik beschouw het als mijn persoonlijke missie om vrouwen én mannen gerust te stellen. You are not alone in this!
We struggelen allemaal. Wat is voor mij de way out…? Wijsheid en persoonlijke ontwikkeling. Kijken naar oude wijsheden over balans en liefde. We hoeven het warm water niet heruit te vinden. De way out is gekend…de sleutel voor meer balans in onszelf en in het tweeverdienersmodel ligt in de persoonlijke ontwikkeling…het is onze schaduwkanten in de ogen kijken, en onze verantwoordelijkheid hiervoor opnemen.
De rest komt vanzelf…
I wish you a lot of balance in love and life🌹


Deel op