Survival tips voor meer balans

Four seasons in one day, zei mijn zus, zo verlopen de Corona-dagen. Er zijn zoveel mooie familiemomenten, afgewisseld met spanningen, met verdriet soms, met nieuwe ontdekkingen ook, veel creativiteit en dan weer verveling. Lente, zomer, winter herfst op éen dag. Mooie metafoor.

Iedereen heeft een korter lontje antwoordde ik. Herken helemaal wat je zegt. Alles wordt op scherp gezet. Patronen die voordien al in de (familie) relatie aanwezig waren komen nu helemaal blootliggen. De al dan niet opgebouwde veerkracht bij kinderen en volwassenen ook.

Iedereen heeft evenveel recht op verdriet of stress. Er zijn 101 belevingen van deze periode. Iemand die werkloos is, een huisvrouw, een student, een verpleegster, een kostwinner of een alleenstaande…. Elk heeft zijn of haar zorgen. Elk (of de grote meerderheid) is beroofd van sociale, werk en familie relaties. Dat is een basisbehoefte die plots niet meer wordt ingevuld. En de vele onzekerheden…

Ja, iedereen heeft een korter lontje. Laat het alleen trekbommetjes zijn. Die effe ontploffen zonder teveel schade aan te richten aan jezelf of familieleden. Of beter nog ze voorkomen…!

Een plan dat ik reeds lang had en nu uitvoer is mijn gezin korte workshops geven rond persoonlijke ontwikkeling.
Het blijkt een effectief middel om meer in connectie met mekaar te blijven en conflicten te voorkomen.

Graag wil ik ze met jullie delen. Enjoy!


Deel op