Bloeien? Of in de knop blijven? Teken een hart voor jongeren.

Ik zie ze nog sterker aanwezig bij onze adolescente dochters…Het is als een roep van jonge scheuten, jonge schoonheid -voor wie het wil zien-. Een kreet om open te bloeien, om terug te leven, om te ontmoeten, om ervaringen te delen, om te lachen en te flirten, om te doen wat jongeren behoren te doen. Ze hebben lang genoeg in de knop gezeten!

“Het risico om NIET open te bloeien is groter geworden dan de pijn voor besmetting of om te besmetten. De cijfers van het stil verdriet, het negeren van onze essentie, -achter de schermen- leren ons dat ook. Ondertussen wordt er voor de schermen schaamteloos gepalaverd. Politici met de handen in het haar, partijen geraken het niet eens. Wetenschappers ook niet. Wie neemt hier de leiding?”

 

Het lijkt een onwerkelijke discussie als toeschouwer en deelnemer…het is een wereldwijd thema geworden. De puinhoop die we tegemoetgaan is nog even onzichtbaar. Alle leed ook. We weten het, we voelen het. En toch handelen we er niet naar. Nee, de lente mag nog niet bloeien! Mensen, nog even volhouden, in uw knop blijven! Geen enkel risico nemen!

“Wel, dames en heren. Dit is een oproep!“

 

Jonge scheuten riskeren dood te gaan als dé natuur, onze natuur niet stilaan zijn gang mag gaan. En weet u welke bloemen eerst? De jonge, de meest kwetsbaren onder ons, diegene die nog niet veel bloeiseizoenen gekend hebben. Die hun eerste jonge blaadjes willen laten zien. Onze jongeren dus. Hun voelsprieten staan meer open dan gemiddeld. Zo hoort het.

Deze blog is een oproep voor het leven…voor “bloeien”… voor respect voor onze natuur, die veel verder reikt dan onze fysieke gezondheid. Vandaar dat ik een o-zo-warm-hart toedraag aan het initiatief “teken je hart” , een actie om jongeren meer vrijheid van contact, beweging, onderwijs en sport te geven.

“Ik roep jong en oud op om zondag naar het dorpsplein te gaan en een hart te tekenen en erin te staan. Of hang een papier op uw rug “bloemen willen bloeien, wij ook! Of teken een hart voor de deur van uw huis, op uw raam, of op uw wagen. Het is zo simpel.”

 

Ik weet het, we hebben allemaal nood om te bloeien, maar onze jongeren net iets meer. Zij hebben al té lang in de knop gezeten. Het risico wordt te groot. Laat uw hart spreken en stel hun vrijheid voorop.

Elke zondag van 11u-11.30u tot 21 maart, op uw dorpsplein of voor uw deur.
#Facebook groep: action Trace ton cercle/Teken je Hart


Deel op